MapFormer op Unite Europe 2017

| 21 juli 2017

Door Martijn Prins | 21 juli 2017

Op dinsdag 27 juni begon Unite Europe 2017 in Amsterdam, de jaarlijkse developers conferentie van Unity. Unity is een platform waarmee je videogames, simulaties, interactieve 3D, 2D en Virtual Reality (VR) /Augmented Reality (AR) kan maken. Het driedaagse evenement bevat onder andere inspirerende sprekers en onderzoekers en er zijn bedrijven die games en applicaties laten zien. Dit jaar stond Idle Hands Productions er ook voor het eerst, een onafhankelijke game studio uit Groningen. Het doel van Idle Hands is het maken van strategische en intrigerende spellen in een levend aanvoelende wereld. Om ons te helpen dit doel te realiseren, verkennen wij continu de wereld van Virtual Reality. Deelname aan Unite Europe 2017 was dan ook een must!

Unite Europe 2017

Unite is een developers conferentie die Unity jaarlijks organiseert over de gehele wereld. In Europa wordt het evenement nu voor de vierde keer in de Westergasfabriek in Amsterdam gehouden. Artiesten, developers, leraren, filmmakers en iedereen die geinteresseerd is in Unity komt vanuit Europa hier naartoe om de nieuwste ontwikkelingen te zien. In totaal waren er ongeveer 100 sprekers uitgenodigd. Zo werd er verteld over nieuwe ontwikkelingen binnen de VR/AR wereld, maar er werd ook gesproken over nieuwe functionaliteiten binnen Unity. Eén van die ontwikkelingen was AR prototyping voor de HoloLens in Unity, waar in onderstaande video meer uitleg over wordt gegeven.

Mocht je interesse hebben in meer video’s van Unite 2017 dan kan je deze hier bekijken op het YouTube kanaal van Unity.

Showcase

Er waren verschillende bedrijven aanwezig om hun producten onder de aandacht te brengen. Denk dan aan partijen als Sony, Nintendo, Microsoft, Samsung en Facebook. Maar dus ook Idle Hands Productions samen met nog vele anderen. Bij Nintendo werd getoond wat de mogelijkheden zijn met Unity in combinatie met de Nintendo Switch. Het is uniek dat Nintendo nu Unity toelaat binnen hun structuur, waardoor “iedereen” een game kan maken voor Nintendo. Snipperclips is één van de Nintendo games die in Unity is gebouwd.

Vanuit Idle Hands Productions waren wij aanwezig om onze in-house geproduceerde Unity plugin MapFormer te laten zien. Door deze plugin via de Unity Store aan te schaffen, wordt het mogelijk een 3D-wereld te creëren binnen Unity op basis van OpenStreetMaps. Meer informatie over MapFormer en de mogelijkheden zijn via de bijbehorende website te lezen.

Indie Games

Dit jaar was er voor de tweede keer een showcase gehouden met indie games. Indie games zijn games die gemaakt zijn door onafhankelijke bedrijven die niet worden gefinancierd door een uitgever waardoor er meer focus op innovatie kan worden gelegd. De game die er voor mij het meeste uitstak, was Flipping Death. Dit is een 2D puzzle platform spel met een gehele eigen stijl die mij erg aanspreekt. Met een druk op een knop kan je de wereld “flippen” waarbij je schakelt tussen de normale wereld en een spookwereld.

Er werden nog veel meer interessante games getoond, teveel om hier individueel te bespreken. Mocht je de gehele line-up willen bekijken, dan kan je dat hier doen.

Tot slot

Het waren drie hele drukke, maar indrukwekkende dagen waarbij we veel geleerd hebben. Wij ontvingen veel goede en positieve reacties n.a.v. onze presentatie van MapFormer. Ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van MapFormer? Bezoek dan de bijbehorende website of ga naar de Unity Store om MapFormer eens uit te proberen. Op naar Unite Europe 2018!

 

even overleggen?

050 588 54 60 info@byyoursite.nl
Westerhaven 13-1 || 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 60